Kan Bakus - Bar i botiga de vins - Restaurant japonès

 
  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Responsabilitat social

Responsabilitat social

Liderem un projecte de restauració de responsabilitat social

La Sònia, com a sommelier i propietària de Kan Bakus, lidera un nou projecte de restauració que, per les seves característiques, el fan peculiar i, alhora, diferent de la resta d’oferta del sector.

Per un costat, a la vessant purament hotelera, vol mantenir la línia que ha seguit des de l’inici en els seus altres establiments: alt nivell de qualitat, ambient agradable i acollidor, bon servei i una acurada selecció de proveïdors de proximitat.

Per l’altra,  i això és el que fa especial el projecte, incorporarà al nou restaurant finalitats socials. En primer lloc, es crearà treball de proximitat ocupant persones de la zona. A les instal·lacions, també, s’hi realitzaran accions de formació en l’àmbit dels serveis de restaurant i cuina per millorar el nivell curricular dels assistents i, també, promoure l’emprenedoria i l’autoocupació, entre d’altres iniciatives.

La seva empresa, Kan Bakus, ha establert  una aliança estratègica amb una coordinadora de 6 fundacions que treballen arreu de Catalunya en l’àmbit dels serveis socials. Les fundacions estan  dedicades a la protecció de col·lectius vulnerables i persones en risc d’exclusió social. L’aliança es concreta mitjançant una empresa de Inserció, “Art Integrat”, especialitzada en la inserció socio-laboral de  joves i persones  en atur.

El nou restaurant dedicarà, cada any, el 90 % dels seus beneficis a promoure aquests serveis socials i pretén  ser el primer d’una xarxa de restaurants que, amb el mateix objectiu, es vol anar estenent  per tot el territori català, comptant amb la col·laboració de les administracions locals. En aquesta aliança, Art Integrat aportarà  la seva experiència en la  promoció de les persones  i  Kan Bakus el seu saber fer, el seu ofici i l’ampli coneixement del sector.

L’establiment, anomenat Camí del Castell, s’ubica a l’Ateneu Gumersind Bisbal de La Pobla de Claramunt. L’espai vol retre homenatge al Castell de Claramunt i, a més, s’hi ha habilitat una zona on els artistes locals podran fer petites exposicions de fotografia i pintura i, també, petites Jam Sessions amb músics que hi vulguin participar.

El servei del restaurant s’iniciarà en tres fases. La primera, a la inauguració, amb servei de bar i cafeteria. A partir de la segona quinzena de juliol de 2014, es faran sopars de nit els divendres i dissabtes i esmorzars els diumenges. A partir de l’octubre de 2014, és previst que es posi en marxa el servei de menús als migdies.

El Camí del Castell s’inaugurarà el dijous 3 de juliol de 2014, a les 19 hores, amb la presència de les autoritats locals, així com els representants de les diverses fundacions implicades, coincidint amb l’inici de la festa major d’aquesta localitat.